Mantrailing tanfolyamon

Ezen a nyáron Érden múlattuk az időt hétvégente kutyusommal, Bonival. A mantrailing az orrmunkák egyik ága, ami a légszimatos emberkeresésről szól. Úgy gondolom, hogy akár hobbi szinten akár felette, ha azt szeretnénk, hogy kutyánk megfelelően tudja tanulni ezt a sportot, komoly háttér tudást igényel a felkészülés. Könnyen elronthatjuk a kutya munkáját, ha nem jól értelmezzük a jeleit, nem a megfelelő lépéseket tesszük válaszként vagy ha nem ismerjük kellő képen a környezeti tényezőket (szél, eső, hideg levegő, meleg levegő).

Nincsenek képek ebben a galériában.

Elvégeztük Szőke Krisztina (relaxkutyamasszázs.hu) alap szintű tanfolyamát, melyet egyből kijelöltünk kedvenc hobbijaink közé az egyéb kereső és dummy sportok mellett! Kiskutyám vérbeli labrador természete itt is megmutatkozott. Az első perctől kezdve elolvadt Krisztitől, akinek hihetetlen motiváló ereje és szaktudása végig vitt minket sikeresen a nehézségeken is. Boni a tréningeken nyüszítve várta, hogy ráküldjem a bújó ember nyomára. Ilyen lelkesedést, még soha nem mutatott korábban, így óriási kincsként vigyázok erre az állapotra, hogy megtartsuk a gyakorlásaink során is. Minden kutyának addig kell keresnünk a neki való hobbit, amíg meg nem látjuk ezt a fajta őrült lelkesedését, mert ilyenkor kiteljesednek, kinyílnak és maximális szellemi és fizikai teljesítményt nyújtanak saját örömükből. Már alig várjuk a folytatást!!!

“Szuper tréner” nap Gödön

A Láthatatlan Póráz Módszer és Program végzett trénerei folyamatos kapcsolatban vannak egymással. A név találó, mert a közösség szó szerint annyira szuper, hogy amikor csak az idő megengedi, közös eseményeket is szervezünk. Gödön is jártunk, ahol egy fantasztikus délutánt töltöttünk el együtt a Dogtales szervezésében. Hatalmasakat játszottak a kutyusok és a gazdik is kikapcsolódhattak a gyönyörű környezetben.

Nincsenek képek ebben a galériában.

A “Helyben maradó” házi vetélkedőn a legkitartóbb kutyus Brúnó volt, a Vidám Tappancs Játszóház (Egerszalók) kutyusa.

Nincsenek képek ebben a galériában.