KALANDOK

Dogtales Programok

Izgalmas játékos programok, otthon gyakorolható feladatok, külső ingerek gazdagítása.

A programokat úgy építettem fel, hogy bárki, bármilyen szinten tart a kutyájával részt tudjon venni a programokon, és ki tudja próbálni magát és kutyáját. Egy jó közös játékra mindig szükség van, főleg ha ez egy jó hangulatú csapatban történik.

Házirend a programokon: 

Nincs büntetés! Nincs kiképző nyakörv vagy elektromos nyakörv használat a programok ideje alatt! Ez a csoport érdekeit IS szolgálja, nem utolsó sorban a te kutyád érdekeit.

A játékok célja a kapcsolatépítés. A feladatok lényege, hogy tudd a kutyádat motiválni úgy, hogy magától akarjon részt venni a feladatokban. Soha ne kényszerítsd, ha elakadsz segítek. A pórázon a gazdi aktuális állapota (öröm, magabiztosság, frusztráció) átadódik a kutyákra.

Tanulj, figyelj, tapasztalj és lazulj el. Bízz a kutyádban, bízz magadban!

Jelentkezési feltételek: Hatóság által előírt kötelező védőoltásokkal rendelkező, nem tüzelő kutyák vehetnek részt a programokon. A kötelező oltások mellett ajánlott a kennelköhögés elleni védettség, ha a kutyákat más kutyák közé visszük. A kutyákért felelősséget mindig minden esetben a gazdája vállal.

Jelenleg elérhető programok:  Dogtales Játékok és Dogtales Kalandtúrák

Dogtales Játékok

Ügyességi játékok, kutyák irányíthatóságának fejlesztése, nagy bandázások!

A feladatok többféle sport alapjaiból raktam össze össze, mely így változatos szellemi és fizikai lefárasztást nyújt a kutyáknak és gazdiknak is! Alap engedelmességi feladatok is szükségesek, hogy a dolgozó párost ne zavarjuk. A gazdiknak jelzem, ügyességi feladatokat nem csak a kutyusok kapnak 😀 A játékok végén lehetőség van a kutyusoknak egy nagy levezető bandázásra is, hogy csoporttársaikkal sikereiket megbeszélhessék.

Helyszínek: A Dogtales Játékok egy 1 órás foglalkozást takarnak, elkerített ügyességi pályán. Jelenleg átmeneti helyszínen rendezem meg. Tavasztól a hivatalos Dogtales bázison kiépített akadálypályán indulnak a foglalkozások.

Árak: 1 óra: 3000 Ft/kutya.  Egy gazdihoz tartozó két vagy több kutya esetén a kedvezményes ár a második kutyára 1000 Ft/kutya.

Dogtales Kalandtúrák

Ha szeretnél gyönyörű tájakon barangolni kedvenceddel egy jó hangulatú csapatban, ahol különböző feladatokban teljesíthettek, gyere!

A túrákat úgy találtam ki még 2017-ben, hogy könnyed, fejlesztő feladatokkal tarkítom az útvonalakat. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél jobb kapcsolatot építsünk ki kutyánkkal, mert így nehezebb terepen is bízhatunk együttműködésükben, amire a kutyánk biztonsága miatt is szükség van!

A feladatok célja
Erdei környezetben a kutyák ösztönállapota fokozódik. Ismeretlen terepen, használva a csoport erejét a feladatok célja, hogy a kutyákat ki tudjuk hozni az ösztönállapotból, ami ilyenkor igen gyakran elviszi őket szagok vagy nyomok után. A feladatokkal ösztöneiket átvezetjük koncentrált gondolkodásba, ami a gazdára irányítja a figyelmet és sikerélményhez juttatja kedvencünket. Így máskor is keresni  fogja figyelmünket és a lehetőséget, hogy teljesíthessen.

Bizalom és együttműködés a szabadban.

A feladatokat a kutyusok szintjüknek és tempójuknak megfelelően kapják. Ezek a feladatok otthon is gyakorolhatóak, így sétáinkba is beiktathatjuk. Idővel, ha sokat foglalkozunk ezzel és gyakorlunk különböző helyszíneken, az  intenzív környezet se fogja fogja kizökkenteni őket. A túra első felében a csoport összehangolódásán és izgalmas feladatok megoldásán van a hangsúly, majd a második felében már csak sétálgatunk, a kutyusok játszanak és elindulunk hazafelé a csodás környezetben.

« 1 A 4 »

Helyszínek: A túrák különböző helyszíneken zajlanak a Börzsönyben. Az indulás reggeli órákban történik, mert ilyenkor a kutyák aktívak és sokkal tanulékonyabbak. Az adott útvonal terepviszonyairól és egyéb részletekről az adott eseményben adok részletes leírást.

Ha bármi kérdés van, keress bizalommal!
KALANDRA FEL! #dogventure #adventuretime

Kalandtúra díja: 3000 Ft/kutya. Egy gazdihoz tartozó két vagy több kutya esetén a kedvezményes ár a második kutyától: 1000 HUF/kutya.