KURZUSOK


Mancs Akadémia kölyök kurzus

 

A sok móka és öröm mellett egy kölyökkutya érkezése nagyon nagy felelősséggel is jár. Elsősorban magunkat kell felkészíteni erre a feladatra! Egy előre kialakított környezetet kell megteremtenünk az új jövevénynek, hogy a megérkezés után biztonságban érezhesse magát és elkezdhessük mihamarabb megalapozni a kapcsolatunkat vele.

„Minél korábban elkezdjük tanítani, annál stabilabb a kiskutya tudása! „

A kölykök 3-5 hónapos korukban nagyon fogékonyak mindenre, ilyenkor érdemes nagyon nagy hangsúlyt fektetni a kölyökkutya szocializációjára és a kötődés kialakítására.
Otthon, városban az utcán vagy kinn a szabadban, erdőben teljesen más szabályokhoz és viselkedési formákhoz kell kutyusainkat hozzászoktatni. Mivel a kutyák nem általánosítanak különböző helyszíneken, így ez a mi feladatunk, hogy az életterünket megmutassuk nekik és begyakoroljuk a helyes viselkedéseket különböző szituációkban.

Ha pozitív visszacsatolással megtanítjuk kiskutyánknak a nyugodt koncentrált viselkedést külső ingerek jelenlétében is, akkor új, vagy stresszes szituációkat is sokkal könnyedebben tudjuk majd kezelni, kutyusunk is stabilabb lesz és magabiztosabb.

Mikor indul a következő kurzus?
2018. március 17. szombat reggel 9: 00 órás kezdéssel. A regisztrációt követően a részletes információkat e-mail-ben küldöm.

Helyszín
Dunakeszin, különleges és erős szocializációs környezetben a kezdetektől! Pozitív légkörben!

A kurzus általános leírása:

Pozitív megerősítésen alapuló, büntetésmentes módszer.

A kurzus 10 alkalomból áll, heti egyszer 1,5 óra.
3-6 hónapos kölyökkutyáknak ajánlott.

Egy csoportba 5 kutyus fér be, hogy befektetett időd és energiádat megköszönve minőségi foglalkozást tudja biztosítani Nektek. Így személyre szabottan tudunk haladni a kutyusok tanulási tempójában.
Az első 5 alkalom alatt megtanítjuk a kutyákat koncentrálni és egy olyan biztonságot kaptok, ami után ki tudunk menni erdei és más ingerekkel teli környezetbe is, ami a kurzus második felét teszi ki.

A kurzus során lépésről lépésre gyakorlunk különböző szituációkat, eltérő nehézségi szinteken:
– behívás gyakorlása és gazdira koncentrálás többféle környezetben
– kötődési -és kapcsolatépítő feladatok gyakorlása
– pórázhoz szoktatás, laza pórázon séta
– találkozás idegen állatokkal, emberekkel, járókelőkkel
– autóban várakozás, biztonságos kiszállás
– klikker használat
– kontroll feladatok gyakorlása (földről felevés letiltása, kapu szabály)

Szuper  intenzív szocializációs környezet a kezdetektől!

A kurzus díja:

10 alkalmas kurzus díja: 55.000.- Ft
Előre utalással, egy összegben fizetve 5000.- Ft kedvezmény.
Részletfizetési lehetőség: 35.000.- Ft előre utalással, 20.000.- Ft a 4. alkalom előtt.

Készen állsz ?

 

 

Közös nyelv kurzus felnőtt kutyáknak

 

Sosem késő elkezdeni! Sőt, bármilyen korban ajánlott felnőtt kutyákkal is foglalkozni, mert a kapcsolatunk a kutyusunkkal az egész életünkre kihat. Ezentúl ő is része lesz a családunknak és nem mindegy mennyire lehet igazán része az életünknek. Ha sikerül mély, bizalmi kapcsolatot kiépítenünk vele, sokkal könnyebb lesz kiegyensúlyozott életet élni, amiben nem teher a sétáltatás, a közösségi együttlétek vagy a családi utazás. Különböző külső környezetben teljesen más ingerek érik a kutyusokat, mint otthon. Ahhoz, hogy ezeket biztonságban kezelni tudjuk, legelső feladatunk megtalálni a közös nyelvet.

„A bizalomnál nincs tartósabb alap és nincs erősebb kötelék.”

Ha minőségi időt szeretnénk együtt tölteni kedvencünkkel, ki kell építeni egy bizalmi kapcsolatot, ami a későbbiekben mindennek a meghatározó pillére lesz. Fordítsunk rá energiát, hogy megtanítsuk a kutyusnak, mik a jó döntések és mik helytelenek. Ehhez türelem kell a részünkről, mert felnőtt kutyák esetében, hozott háttértől függően eltérő lehet a tanulási sebességük. Adjunk teret és időt nekik, hogy megnyílhassanak előttünk.

A kurzus általános leírása:

Pozitív megerősítésen alapuló, büntetésmentes módszer.

 • Kis létszámú, 3-5 fős csoportokban zajlik az oktatás.
 • A foglalkozáson olyan kutyák vehetnek részt, akik már betöltötték a 6. hónapot, és egy évnél nem régebbi oltással rendelkeznek.
 • A  kurzus 6 foglalkozásból áll, heti 1 alkalommal 1,5 óra.

A tanfolyamon lépésről lépésre gyakorlunk különböző szituációkat, különböző nehézségi fokozatokban:

– behívás többféle környezetben
– helyes viselkedés más kutyákkal
– kontaktus felvétele és megtartása a kutyával különböző ismeretlen szituációkban
– autóban várakozás, biztonságos kiszállás
– klikker használata és egyéb kapcsolatépítő játékok/feladatok beépítése a mindennapokba
– nyugodt séta laza pórázon, kontaktus a gazdival séta alatt
– ültetés, fektetés és helyben maradások fokozatosan emelt szinteken
– kontroll feladatok gyakorlása (felevés letiltása, kapu szabály)

Szuper intenzív szocializációs környezet a kezdetektől!

Láthatatlan Póráz Módszer és Program
Fotók: Szekeres Erzsébet

Ha pozitív visszacsatolással megtanítjuk kutyusunknak a nyugodt koncentrált viselkedést külső ingerek jelenlétében is, akkor új, vagy stresszes szituációkat is sokkal könnyedebben tudjuk majd kezelni, kutyusunk is stabilabb lesz és magabiztosabb.

Mikor indul a következő kurzus?
2018 március 17. szombat délelőtt 10:45-s kezdéssel. A regisztrációt követően a részletes információkat e-mail-ben megküldöm.

Helyszín:
Dunakeszin különleges és erős szocializációs környezetben a kezdetektől! Pozitív légkörben!

Kurzus díja:

6 alkalmas kurzus díja: 44.000.- Ft
Előre utalással, egy összegben fizetve 5000 Ft kedvezmény.
Részletfizetési lehetőség: 24.000 Ft előre utalással, 20.000 Ft a 4. alkalom előtt.

Készen állsz ?

 

 

Közös út kurzus felnőtt kutyáknak

 

Ez a foglalkozás a „Mancs akadémia” vagy a „Közös nyelv” kurzusokon elsajátított alapokra épül, illetve ezek folytatása magasabb ingerkörnyezetben, nehezített feladatokkal. Itt tovább mélyítjük a bizalmat és tudást erdei vagy nyílt terepen, ahol megtanulunk póráz nélkül is stabilan és együtt sétálni és kapcsolatépítő feladatokkal , motivációs játékokkal megtartani kutyánk figyelmét bárhol.

„Teljes összhangban a kutyánkkal, harmóniában önmagunkkal és a természettel.”

Kinn a szabadban, szabadon, teljesen más ingerek érik a kutyusokat, mint a megszokott környezetben. Előfordulhatnak olyan szituációk, amire nem is gondolnánk. A kontroll feladatok elmélyítésével ezeket is begyakorolhatjuk, úgy, hogy a korábban megtanult alapokat több zavaró ingerrel, nagyobb távolságokra terjesztjük ki.

Ha pozitív megerősítéssel megtanítjuk kutyusunknak a nyugodt koncentrált viselkedést külső ingerek jelenlétében is, akkor új, vagy stresszes szituációkat is sokkal könnyedebben tudjuk majd kezelni, kutyusunk is stabilabb lesz és magabiztosabb.

Kurzus bemutatása:

Pozitív megerősítésen alapuló, büntetésmentes módszer.

 • Kis létszámú, 3-5 fős csoportokban zajlik az oktatás.
 • A foglalkozáson olyan kutyák vehetnek részt, akik már betöltötték a 6. hónapot, és egy évnél nem régebbi oltással rendelkeznek.
 • A  kurzus 4+1 záró foglalkozásból áll, heti 1 alkalommal 1,5 óra.

A tanfolyamon lépésről lépésre gyakorlunk különböző szituációkat, különböző nehézségi fokozatokban, pozitív megerősítéssel, büntetésmentes oktatással:

– 100%-os behívhatóság
– autóban várakozás zavaró környezetben magasabb szintű külső zavarásokkal
– klikker használata séta, futás, vagy túra közben (távolból ültetés, fektetés, helyben maradási gyakorlatok)
– nyugodt séta láb mellett, póráz használata nélkül, amikor csak a bizalom az egyetlen kapocs
– kontroll feladatok gyakorlása dinamikus élő környezetben

Mikor indul a következő kurzus?
2018 tavasz, az alapszintű felnőtt kutya kurzust követően. A regisztrációk elküldése után részletes információkat e-mailben küldöm.

Helyszín
Dunakeszi-Göd területén, nyílt terepen és erdei környezetben.

Kurzus díja:

5 alkalmas kurzus díja: 35.000.- Ft
Előre utalással, egy összegben fizetve 5000.- Ft kedvezmény.
Részletfizetési lehetőség: 25.000 Ft előre utalással, 10.000 Ft a 4. alkalom előtt.

Készen állsz ?

 

Szuper Szimat kurzus

 

Amikor már kialakult a kutya és gazdi közti kötődés, úgy érezzük, hogy kigyakoroltunk mindent, nem szabad megfeledkezni róla, hogy ez akkor lesz tartós, ha minden nap használjuk és aktiváljuk kutyusunk a tudását. Kutyánk viselkedése korából adódóan vagy külső ingerekre megváltozhat, más kutyáktól is új szokásokat vehet fel, amiket szintén tudnunk kell kezelni.

Biztosítanunk kell kedvencünk napi igényének megfelelő mozgást és szellemi feladatokat, ha szeretnénk, hogy kiegyensúlyozott, boldog kutyánk legyen (és nem mellékesen boldog gazdink 🙂 ). Néha sokkal hatékonyabb egy-egy jól kidolgozott feladatsort használni szellemi lefárasztásra, így sokkal változatosabbá és izgalmasabbá tehetjük a közösen eltöltött időt.

Pozitív megerősítésen alapuló, büntetésmentes oktatás, lépésről lépésre.

A kutyák szintjének megfelelő tanulási tempóban haladunk a feladatokkal.
Roppant izgalmas játék a kutyusoknak, fejleszti koncentrációjukat és a közös munka építi a kutya-gazdi párosok kapcsolatát is.

A kurzus bemutatása:

Az itt elsajátított tudás a mindennapi kutyás játékokba és gyakorlásokba is tökéletesen átvihető. Sokféle helyszínen, télen és nyáron izgalmas elfoglaltságot ad! Amerikai ‘nose work‘ tréningből átültetett gyakorlatokat használunk, mely során szagminták keresését tanítjuk meg kutyánknak, különböző szinteken. Ezekben a feladatokban egyre önállóbb munkára ösztönözzük a kutyákat, így folyamatosan fejleszthetjük őket és figyelmük egyre koncentráltabbá válik. Mivel ezeket a feladatokat csak a gazdival együtt tudják elvégezni, így egy izgalmas közös vadászat lesz a játékból, amiben a kutya és gazdája egy csapattá válik! A kutya teljesíteni szeretne és ahhoz, hogy minél hatékonyabb legyen, a gazdinak is meg kell tanulnia felismerni a kutyája jeleit, hogy a tréningek alatt megfelelően segíthesse a tanulási folyamatot.

A „Szuper Szimat” kurzuson kamasz, felnőtt és idős kutyusok vesznek részt. Ajánlott a kurzus előtt elvégezni egy alap szintet, ahol már megtanult kutyusunk koncentrálni és tanulni. Kurzusaim közül ezeket a “Mancs akadémia” vagy “Közös nyelv” tanfolyamok alatt alapozzuk meg.

A normál 3 havi féregtelenítés, a kullancs és bolha elleni hatékony védelem és a kötelező veszettség oltás mellett javasolt az úgynevezett Kennel köhögés ellen is immunizáltatni a kutyát, ha kutyás közösségbe visszük kedvenceinket.

Mit kapsz a Szuper szimat kurzuson?

 • A gyakorláshoz szükséges tréning szettet ajándékba kapod,
 • kis létszámú csoportokban történnek a gyakorlások,
 • az 5 hét, 6 alkalom alatt,  szagminták keresését és jelzését tanuljuk meg heti egyszeri 1,5 órában,
 • a tanítás lépései nem bonyolultak, de 2 alkalom között,  otthon is gyakorolni kell,
 • egy típusú szagmintát 4 különböző szegmensben tanuljuk keresni,
 • csomagok között, belső helyiségben, külső területen és járművön.

Helyszín
Szuper Szimat I. szint: Felsőgöd és Budapest.
Szuper szimat II.-III. szint: Dunakeszi.

Mikor indul a következő kurzus:
Szuper Szimat I. szint- Felsőgöd: 2018. április 28. szombat reggel.
Szuper Szimat I. szint – Budaest XIII. kerület: 2018. április közepe, hétköznap este 18:30-tól. A teremfoglalást a regisztrációk beérkezését követően tudom elindítani (nem jár fizetési kötelezettséggel), így pontos időpontról ezt követően tudunk egyeztetni.

Kurzus díja:

6 alkalmas kurzus díja: 47.000.- Ft
Előre utalással, egy összegben fizetve 5000.- Ft kedvezmény.
Részletfizetési lehetőség: 27.000 Ft előre utalással, 20.000 Ft a 4. alkalom előtt.

 

További információkat e-mail-ben küldöm a regisztrációt követően. Ha bármi kérdésed van, keress bátran!

Készen állsz ?

 

Dogtales Kalandtúrák

 

Ha szeretnél gyönyörű tájakon barangolni kedvenceddel egy jó hangulatú csoportban,
úgy, hogy közben fejlődhettek is, itt a helyed!

A túrákat úgy alakítottam ki, hogy könnyed, fejlesztő feladatokkal tarkítottam az útvonalakat. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél jobb kapcsolatot építsünk ki kutyánkkal, mert így nehezebb terepen is bízhatunk együttműködésükben, amire a kutyánk biztonsága miatt is szükség van!

Bizalom és együttműködés a „szabadban”.

Erdei környezetben a kutyák ösztönállapota megemelkedik. Csoportos túra során a kutyák viselkedése megváltozik, több helyre koncentrálnak, miközben folyamatosan elemzik a különböző szagokat. Ilyenkor elkezdenek falkaként viselkedni, figyelnek egymásra is és a tapasztaltabbakat követni kezdik.

A feladatok célja
Ismeretlen terepen, használva a csoport erejét a feladatok célja, hogy a kutyákat ki tudjuk hozni az ösztönállapotból, ami ilyenkor igen gyakran elviszi őket szagok vagy nyomok után. A feladatokkal ösztöneiket átvezetjük koncentrált gondolkodásba, ami a gazdára irányítja a figyelmet és sikerélményhez juttatja kedvencünket. Így máskor is keresni  fogja figyelmünket és a lehetőséget, hogy teljesíthessen.
A feladatokat a kutyusok szintjüknek és tempójuknak megfelelően kapják. Ezek a feladatok otthon is gyakorolhatóak, így sétáinkba is beiktathatjuk. Idővel, ha sokat foglalkozunk ezzel és gyakorlunk különböző helyszíneken, az  intenzív környezet se fogja őket kizökkenteni, abból, hogy ránk is tudjanak figyelni.

A túra első felében a csoport összehangolódásán és izgalmas feladatok megoldásán van a hangsúly, majd a második felében már csak sétálgatunk, elindulunk hazafelé a csodás környezetben.

« 1 A 3 »

Helyszínek:
A túrák különböző helyszíneken zajlanak. Az indulás reggeli órákban történik, mert ilyenkor a kutyák aktívak és sokkal tanulékonyabbak. Az adott útvonal terepviszonyairól és egyéb részletekről feljelentkezés után részletes információkat küldök e-mailben.

Jelentkezési feltételek:

Kötelező oltásokkal rendelkező, nem tüzelő kutyák vehetnek részt a túrákon. A kötelező oltások mellett ajánlott a kennelköhögés elleni védettség, ha a kutyákat más kutyák közé visszük. Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért. A túra közben esetlegesen bekövetkező balesetekért felelősséget nem tudunk vállalni. Minden gazdinál legyen póráz és kutyaürülék gyűjtő zacskó kutyája számára.

 

Dogtales Adventure tour

English description of  developing adventure walks for dogs

 

The aim of these adventure tours to improves dog’s abilities to focus on you, the owner and friend. These playful tasks will help to deepen the bond between dog and yourself and let you both experience new and exciting times together.

Dog’s natural instinct level automatically rises out in the woods. It’s always better to take such a jurney in a group, rather than going on your own, while your Dog will become more attentive when he is out and about in the wild: more dogs in a group will automatically lead to a more natural pack behavior. The Group will become more aware of one another where a hierarchy will come to surface. The submissive dogs will start to follow the dominant ones.

Their instincts can be transformed into focused concentration and heighten attentiveness in this playful environment; especially performing these mutual tasks. This playful approach will automatically lead to an intesified attention of your Dog towards you, the owner. These lessons can be repeated in your spare time in the home environment.

I will send you detailed information about the actual tour via e-mail after registration.

Ha bármi kérdés merül fel, keress nyugodtan!/If you have any question do not hesitate to contact me.
KALANDRA FEL!/ADVENTURE TIME

Csoportok/About the tour groups:
6-10 fős túrák, családias hangulatban./Up to 6-10 people.

Árak/Fees:

Fejlesztő kutyás séták: 2-4 km / 1,5-2 óra: 3000 Ft/kutya.  Egy gazdihoz tartozó két vagy több kutya esetén a kedvezményes ár a második kutyára 1500 Ft/kutya.  ///  Developing Dogwalks: 2-4 km long/1.5-2 hours: 3000 HUF/dog. In case of more than one dog/owner/walk the reduced fee from the 2nd dog: 1500 HUF/dog.

Fejlesztő kalandtúrák: 5-10 km 5000 Ft/kutya. Egy gazdihoz tartozó két vagy több kutya esetén a kedvezményes ár a második kutyától: 2500 HUF/kutya.  /// Developing Dogventure: 4-8 km minimum 3 hours: 5000 HUF/dog. In case of more than one dog/owner/tour the reduced fee from the 2nd dog: 2500 HUF/dog.

Következő túra/Upcoming tour date:
2018. március 25. Budapest IV. kerület Farkaserdei fejlesztőő séta: 3000 Ft/kutya /// 25th of March 2018. Farkaserdő Forest in Budapest, District IV.; Developing Dogwalk: 3000 HUF/dog.

Készen állsz?/Are you ready?