KUTYAMESÉK

A DogTales Képregénye

KUTYAMESÉK

Mindig is nagy rajongója voltam a képregényeknek és a mesevilágnak, melyből gyerekkoromban sokat tanultam és sok ihletet kaptam. Így szeretném tiszteletem tenni az én kis világom rajzfilmeseinek és régi nagy meseíróknak. Ez adta az ötletet, hogy meséken keresztül talán bemutathatom a kutyatartás örömeit, mely egyre inkább kiszorul a köztudatból az elvárosiasodás miatt. A mai „környezetünkből” egyre jobban kiszorulnak az élőlények, elvesszük az életterüket és hatalmas szabályrendszer közé szorítjuk saját magunkat, hogyan is kéne kutyát vagy háziállatot tartani. Megpróbálom bemutatni a képregényen keresztül a kutyák valós igényeit, örömeit, bánatait, viselkedésüket és remélem, hogy több generációhoz is eljutnak majd a történetek, amit saját kiskutyám ihletett és az együtt átélt sok-sok közös kalandunk.

A „Kutyamesék” képregény karaktereit, főhőseit azzal a céllal keltettem életre, hogy eljuttassam a gyerekekhez a felelős kutyatartás gondolatát, felhívjam a figyelmet az állatok tiszteletére, mert a jövő a gyermekek kezében van. Ha a gyermekek ezt a mintát már egész korán megismerhetik, erősebbek, magabiztosabbak lesznek, és később az élet egyéb területein is hasznosítani tudják a látásmódot. Ők, legyenek bármilyen kicsik, már nagyon fiatalon képesek figyelni és megtanulni azt a felelősséget és önzetlenséget, ami az állattartással jár és ez a gondolkozásmód egy embert elkísér egy életen keresztül.
Nincs nagyobb tanító, mint az anyatermészet. A mi kötelességünk ezt megmutatni nekik és megoldó kulcsokat adni a kezükbe. Én meséken keresztül tudom átadni ezeket az élményeket. Manapság sok emberből hiányzik az élőlények iránti tisztelet, mert egyre távolabb kerülünk a természettől. Úgy gondolom, talán a kutyákon keresztül sikerülhet eljuttatni a felelős állattartás üzenetét minden gyermekhez és felnőtthöz egyaránt. A kutyák évezredek óta élnek az ember mellett és próbálnak kommunikálni felénk. Talán ők lehetnek az ember számára egy fajta kapu, ami esélyt ad visszakapcsolódnunk a természetbe, abba a körforgásba, aminek régen része voltunk. Ez a látásmód és életérzés a mi életünkbe is megadhatja a harmóniát.

Író: Pápai Erika
Rajzoló: Sólymos Ágnes Eszter
Szerkesztő: Pápai Richárd

 

Kutyamesék Második rész 2/4
Kutyamesék Második rész 2/4
2018 Január
« 2 A 4 »

 

 

 

Kutyamesék Karácsony 1/2
Kutyamesék Karácsony 1/2
2017 december
« 1 A 2 »

 

 

 

Kutyamesék Első rész 1/4
Kutyamesék Első rész 1/4
2017 szeptember
« 1 A 4 »