NOSEWORK

 Nose Work – családi kutyáknak
‘Szabad péntek, szabad szombat, szabad szimatolni!’

Hiszem, hogy a kutyáknak gondolkoznia kell! Döntéseket kell hoznia, jó döntéseket. Éppen ezért azokban a képzési formákban hiszek, ahol a kutyának nem “csak és kizárólag” a parancsot kell teljesítenie, hanem gondolkozhat dönthet és igazán a társunk lehet, szabadon. Az ő gondolkodási mechanizmusukban óriási szerepe van az orrnak, azon keresztül több dimenzióban érzékelnek térben és időben. Nagyon fontos, hogy használhassák az “agyukat-orrukat”! Nekünk annyi a dolgunk, hogy bízzunk bennük. A kölcsönös bizalom pedig csodákra képes. Fontos, hogy ne akarjuk a kutyát mindenáron irányítani. Segítsük őt a saját tempójában fejlődni és legyünk nyitottak, legyünk jelen a pillanatban, csak így lehet velük összekapcsolódni.

Kurzus bemutatása:

Szagminták keresését tanítom meg kutyánknak, különböző szinteken. Ezekben a feladatokban egyre önállóbb munkára ösztönözzük a kutyákat, így folyamatosan fejleszthetjük őket és figyelmük egyre koncentráltabbá válik. Mivel ezeket a feladatokat csak a gazdival együtt tudják elvégezni, így egy izgalmas közös vadászat lesz a játékból, amiben a kutya és gazdája egy csapattá válik! A kutya teljesíteni szeretne és ahhoz, hogy minél hatékonyabb legyen, a gazdinak is meg kell tanulnia felismerni a kutyája jeleit, hogy a tréningek alatt megfelelően segíthesse a tanulási folyamatot.

Kamasz, felnőtt és idős kutyusoknak egyaránt végezhető.

  • A gyakorláshoz szükséges tréning szettet én biztosítom.
  • 6 alkalom alatt,  szagminták keresését és jelzését tanuljuk meg heti egyszeri 1 órában.
  • Minden esetben kaptok házi feladatot, amiről online tudunk konzultáni két alkalom között.
  • Az alapozó kurzusban egy típusú szagminta keresését tanítom meg, különböző nehézségű terepeken.
  • A haladó szinten ( 6 alkalmas alapozó elvégzését követően) bevezetünk több szagmintát és nehezített pályán történik a munka.
« 2 A 2 »

Helyszín:
Diósjenő- Dogtales bázis

Tréningek időpontja:
Hétköznaponként megegyezés szerint.

Tréning bemutatása:

A tréning 6 alkalomból áll, heti egyszer 45 perc.
Kamasz, felnőtt és idős kutyusoknak egyaránt.

A tréning díja:

  • Alapozó 6 alkalmas egyéni képzés: 48.000.- Ft
  • Haladó 6 alkalmas egyéni képzés: 37.000.-Ft