Dogtales Kalandtúra

Dogtales Kalandtúrák

 

Ha szeretnél gyönyörű tájakon barangolni kedvenceddel egy jó hangulatú csoportban,
úgy, hogy közben fejlődhettek is, itt a helyed!

A túrákat úgy alakítottam ki, hogy könnyed, fejlesztő feladatokkal tarkítottam az útvonalakat. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél jobb kapcsolatot építsünk ki kutyánkkal, mert így nehezebb terepen is bízhatunk együttműködésükben, amire a kutyánk biztonsága miatt is szükség van!

Bizalom és együttműködés a „szabadban”.

Erdei környezetben a kutyák ösztönállapota megemelkedik. Csoportos túra során a kutyák viselkedése megváltozik, több helyre koncentrálnak, miközben folyamatosan elemzik a különböző szagokat. Ilyenkor elkezdenek falkaként viselkedni, figyelnek egymásra is és a tapasztaltabbakat követni kezdik.

A feladatok célja
Ismeretlen terepen, használva a csoport erejét a feladatok célja, hogy a kutyákat ki tudjuk hozni az ösztönállapotból, ami ilyenkor igen gyakran elviszi őket szagok vagy nyomok után. A feladatokkal ösztöneiket átvezetjük koncentrált gondolkodásba, ami a gazdára irányítja a figyelmet és sikerélményhez juttatja kedvencünket. Így máskor is keresni  fogja figyelmünket és a lehetőséget, hogy teljesíthessen.
A feladatokat a kutyusuk szintjüknek és tempójuknak megfelelően kapják. Ezek a feladatok otthon is gyakorolhatóak, így sétáinkba is beiktathatjuk. Idővel, ha sokat foglalkozunk ezzel és gyakorlunk különböző helyszíneken, az  intenzív környezet se fogja őket kizökkenteni, abból, hogy ránk is tudjanak figyelni.

A túra első felében a csoport összehangolódásán és izgalmas feladatok megoldásán van a hangsúly, majd a második felében már csak sétálgatunk, elindulunk hazafelé a csodás környezetben.

« 1 A 3 »

Helyszínek:
A túrák különböző helyszíneken zajlanak. Az indulás reggeli órákban történik, mert ilyenkor a kutyák aktívak és sokkal tanulékonyabbak. Az adott útvonal terepviszonyairól és egyéb részletekről feljelentkezés után részletes információkat küldök e-mailben.

Jelentkezési feltételek:

Kötelező oltásokkal rendelkező, nem tüzelő kutyák vehetnek részt a túrákon. A kötelező oltások mellett ajánlott a kennelköhögés elleni védettség, ha a kutyákat más kutyák közé visszük. Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért. A túra közben esetlegesen bekövetkező balesetekért felelősséget nem tudunk vállalni. Minden gazdinál legyen póráz és kutyaürülék gyűjtő zacskó kutyája számára.

Dogtales Adventure tour

English description of developing adventure walks for dogs

The aim of these adventure tours to improves dog’s abilities to focus on you, the owner and friend. These playful tasks will help to deepen the bond between dog and yourself and let you both experience new and exciting times together.

Dog’s natural instinct level automatically rises out in the woods. It’s always better to take such a jurney in a group, rather than going on your own, while your Dog will become more attentive when he is out and about in the wild: more dogs in a group will automatically lead to a more natural pack behavior. The Group will become more aware of one another where a hierarchy will come to surface. The submissive dogs will start to follow the dominant ones.

Their instincts can be transformed into focused concentration and heighten attentiveness in this playful environment; especially performing these mutual tasks. This playful approach will automatically lead to an intesified attention of your Dog towards you, the owner. These lessons can be repeated in your spare time in the home environment.

I will send you detailed information about the actual tour via e-mail after registration.

Ha bármi kérdés merül fel, keress nyugodtan!/If you have any question do not hesitate to contact me.
KALANDRA FEL!/ADVENTURE TIME

Csoportok/About the tour groups:
6-10 fős túrák, családias hangulatban./Up to 6-10 people.

Árak/Fees:

Fejlesztő kutyás séták: 2-4 km / 1,5-2 óra: 3000 Ft/kutya.  Egy gazdihoz tartozó két vagy több kutya esetén a kedvezményes ár a második kutyára 1500 Ft/kutya.  ///  Developing Dogwalks: 2-4 km long/1.5-2 hours: 3000 HUF/dog. In case of more than one dog/owner/walk the reduced fee from the 2nd dog: 1500 HUF/dog.

Fejlesztő kalandtúrák: 5-10 km 5000 Ft/kutya. Egy gazdihoz tartozó két vagy több kutya esetén a kedvezményes ár a második kutyától: 2500 HUF/kutya.  /// Developing Dogventures: 4-8 km minimum 3 hours: 5000 HUF/dog. In case of more than one dog/owner/tour the reduced fee from the 2nd dog: 2500 HUF/dog.

Következő túra/Upcoming tour date:
2018. március 25. Budapest IV. kerület Farkaserdei fejlesztő séta: 3000 Ft/kutya /// 25th of March 2018. Farkaserdő forest in Budapest, District IV.; Developing Dogwalk: 3000 HUF/dog.

Készen állsz?/Are you ready?