TRUFFLE HUNT

Trifla kutya képzése

Szarvasgomba vadászat

A szarvasgombász vizsgát 2022 nyarán tettem le a Szarvasgomba-termesztők országos egyesületénél. Kutyáimat is elvittem egyúttal vizsgáztatni, és nagyon büszke voltam rájuk! Szuperül helyt álltak, fókuszáltak voltak és maximálisan feladatba lehetett őket tenni.

A felkészítésben nagy izgalom volt számomra ez az új terület, illetve egy nagyon fontos visszaigazolás a módszeremre. A kihívást az jelentette, hogy szimatmunkákban és orrhasználatban gyakorlott kutyáimnak hogyan tanítsam meg ezt az új területet, ahol a találat a föld alatt van, a jelzésüket pedig nem összekeverve őket egyéb munkáikkal szabadon használhassák. A módszert folyamatosan alakítottam rajtuk, figyeltem a reakcióikat, hogy minél egyértelműbb legyen számukra amit kérek. Hatalmas öröm volt nekik is és nekem is, amikor összeállt a kép, amikor én helyesen instruáltam őket és ők izgalommal fedezték fel, hogy a föld alatt is lehet találatuk. Több mindenben is különbözik ez az eddigi szimatmunkáinktól. Itt meg kell tanítani őket, hogy nem egy adott szegmensben keresnek, hanem a találat bárhol lehet a ráküldés irányának megfelelően, nem csak egy találat van, illetve a gombák természetes lelőhelyén történő keresésben kitartónak kell lenniük, mert bizony több ideig tarthat mire találnak valamit.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a természetet, szereti a kutyákat, és kíváncsi erre a közös vadászatra, ahol magatok lehettek szabadon.

Hivatalos vizsgát a Szarvasgomba-Termesztők országos egyesületénél lehet tenni (szarvasgombaegyesulet.hu)

 

Helyszín:

Diósjenő. Az oktatás preparált terepen zajlik, mezőn és erdei környezetben.

Egyéni tréning bemutatása: A képzés egyedi, személyre szabott, 6 alkalomból áll, heti egyszer 1 óra. Igazi szarvasgombával gyakorolunk, melyet én biztosítok.

A tréning díja:

  • Szarvasgomba kereső kutya képzése: 54.000.-Ft, 6 x 45 perc
  • Engedelmes képzés: 25.000.-Ft, 5 x 30 perc ( a hivatalos szarvasgomba kereső kutya vizsga alapfeltétele, hogy előtte engedelmes vizsgát is tegyen).
  • Kombinált képzés, kedvezményes díj: 72.000.-Ft, 6 x 75 perc (A vizsgára szükséges mindkét felkészítés kérhető egy képzésben).