MANTRAILING

DogTales Mantrailing

 

Tarts velem egy izgalmas sportban, amit csak a kutyák orrán keresztül ismerhetünk meg igazán. Nekünk annyi a dolgunk, hogy bízzunk bennük, megtanuljuk a kutyák testbeszédét és hagyjuk, hogy elkalauzoljanak minket egy olyan világba, amit csak ők érzékelnek. Ők fognak döntéseket hozni, észlelni, vezetni, mi pedig megtanítjuk őket arra, hogy vezethetnek,társuk leszünk, ha elég ügyesek vagyunk és elengedjük az emberi megfelelési és irányítási kényszert.

Mi a mantrailing?

Kutyás személykövetés, mely során a kutyáknak emberi egyedi szag (kipárolgás, hámsejtek és a hámsejteken jelen lévő baktériumflóra egysége egy olyan egyedi jellemző genetikai determinációt ad, mint az emberi ujjlenyomat) követését tanítjuk meg a kutyák adottságait kihasználva. Az “emberkeresés” során gyakorlunk külterületen, lakott területen, épületben, zöldben, aszfalton egyaránt. A sport elejétől kezdve egészen komolyabb szinteken át olyan életérzést tehetnek magukévá a párosok, amit kevés kutyás sportban tapasztaltam. Az izgalom, az egymásba vetett bizalom, a csapatmunka teljesen más kapcsolati szinteket nyit meg kutyáinkkal. Nem csak a kutyusoknak kell tanulnia, a kutyavezetők alapos felkészültsége nélkül nem működnek a párosok.

Ezt a sportot ajánlom mindazoknak, akik hobbi szinten keresnek kutyusuknak elfoglaltságot, vagy akár mester fokon szeretnének űzni egy hivatást.  Itt pórázon dolgozunk, mindig egy páros (kutyavezető és kutyája) keres, de a csapattagokra is folyamatosan szükség van, így soha senki nem unatkozik.

A 6 alkalmas kezdő kurzus alatt a kutyákat ráállítjuk emberi szagnyom követésére, kihasználva saját adottságaikat és ösztöneiket. A gazdik az alapozó tanfolyamon elsajátítják a póráz kezelését és a kutyák testbeszédének olvasását (jellegzetes pozitív és negatív jelzéseiket). Ezeket gyakorlatban és elméletben is egyaránt átvesszük a hat hét alatt. A foglalkozások létszámtól függően bő 2 órát vesznek igénybe.

Mantrailing kezdő kurzus díja: 37.000.- Ft /kutya/ 6 alkalom.

Kurzus helyszíne: Diósjenő és környéke

Következő kurzus induló időpontja: 2023. október 29 vasárnap reggel 9:00 óra. Részletekért keress személyesen vagy az info@dogtales.hu e-mail címre küldj üzenetet.

A kurzus befejezését követően heti szintű tréningbe van lehetőség bekapcsolódni 3000 Ft/kutya/alkalom díjon.